Bransjenyheter

Klassifisering og ulike egenskaper ved gravitasjonsstøping

2022-02-14

En ekspert pågravitasjonsstøping - Ningbo Yinzhou Xuxing Machinery Co.,Ltd.i dag forteller deg klassifiseringen og de ulike egenskapene tilgravitasjonsstøping.
VårGravity Die Castinghåndverksprodukter har blitt anerkjent av våre kunder for deres utmerkede håndverk og utmerkede kvalitet!
Det er mange prosessmetoder for å lage metallmaterialer til ønskede produkter, som støping, smiing, ekstrudering, valsing, tegning, stempling, skjæring, pulvermetallurgi og så videre. Blant dem er støping den mest grunnleggende, mest brukte og mest omfattende prosessen.
Det smeltede metallet helles i en hul form laget av høytemperaturbestandige materialer, og etter kondensering oppnås et produkt med ønsket form, som støpes. Det resulterende produktet er en avstøpning.
Støping kan deles inn i støping av jernholdig metall (inkludert støpejern, støpestål) og ikke-jernholdig metall støping (inkludert aluminiumslegering, kobberlegering, sinklegering, magnesiumlegering, etc.) i henhold til støpematerialet. Presisjonsstøpefabrikken for ikke-jernholdige metaller spesialiserer seg på støping av ikke-jernholdige metaller, med vekt på støping av aluminiumlegeringer og sinklegeringer.
Støping kan deles inn i sandstøping og metallstøping i henhold til materialet i støpeformen. Presisjonsstøpefabrikken er hendig med både støpeprosesser, og designer og produserer disse to typene støpeformer selv.
Støping kan også deles inn i gravitasjonsstøping og trykkstøping i henhold til støpeprosessen av smeltet metall. Tyngdekraftsstøping refererer til en prosess der smeltet metall injiseres i en form under påvirkning av jordens tyngdekraft, også kjent som støping. Tyngdekraftstøping i vid forstand inkluderer sandstøping, metallstøping, investeringsstøping, tapt skumstøping, slamstøping, etc.; gravitasjonsstøping i snever betydning refererer til metallstøping. Pressestøping refererer til en prosess der smeltet metall injiseres i en form under påvirkning av andre ytre krefter (unntatt tyngdekraften). Pressstøping i vid forstand inkluderer trykkstøping og vakuumstøping av pressestøpemaskiner, lavtrykksstøping, sentrifugalstøping, etc.; trykkstøping i snever forstand refererer til metallstøping av støpemaskiner, referert til som støping. Presisjonsstøpefabrikken har lenge vært engasjert i gravitasjonsstøping av sand- og metallformer. Disse støpeprosessene er de mest brukte i støping av ikke-jernholdige metaller og har de laveste relative prisene.
sandstøping
Sandstøping er en tradisjonell støpeprosess som bruker sand som hovedstøpemateriale for å lage former. Sandformer bruker generelt gravitasjonsstøping, og lavtrykksstøping, sentrifugalstøping og andre prosesser kan også brukes når det er spesielle krav. Sandstøping har et bredt spekter av tilpasningsevne, små deler, store deler, enkle deler, komplekse deler, enkeltdeler og store partier kan brukes. Formene for sandstøping var for det meste laget av tre tidligere, ofte kjent som treformer. For å endre ulempene med treformer, for eksempel lett deformasjon og skade, endret Xudong Precision Casting Factory alle sandformstøpegods produsert av et enkelt stykke til aluminiumslegeringsformer eller harpiksformer med høy dimensjonsnøyaktighet og lang levetid. Selv om prisen har økt, er den fortsatt mye billigere enn formen som brukes til metallstøping. Ved produksjon av små partier og store stykker er prisfordelen spesielt fremtredende. I tillegg er sandformer mer ildfaste enn metallformer, så materialer med høyere smeltepunkter som kobberlegeringer og jernholdige metaller brukes også mest i denne prosessen. Sandstøping har imidlertid også noen mangler: fordi hver sandstøping kun kan helles én gang, blir støpingen skadet etter at støpingen er oppnådd og må omformes, slik at produksjonseffektiviteten til sandstøping er lav; og fordi den generelle naturen til sanden er myk og porøs, så har sandstøpegods lavere dimensjonsnøyaktighet og grovere overflater. Imidlertid har presisjonsstøpefabrikken akkumulert mange års teknologiakkumulering, noe som har forbedret overflatetilstanden til sandstøpegods betydelig, og effekten etter skuddblåsing er sammenlignbar med metallstøpegods.
støping av metallform
Det er en moderne prosess for å lage hule støpeformer med varmebestandig legert stål. Metallformer kan være enten gravitasjonsstøping eller trykkstøping. Støpeformen til metallformen kan brukes gjentatte ganger. Hver gang det smeltede metallet helles, oppnås en støping, med lang levetid og høy produksjonseffektivitet. Støpingen av metallformen har ikke bare god dimensjonsnøyaktighet og jevn overflate, men har også en høyere styrke enn sandformen under betingelsen om å helle det samme smeltede metallet, og er mindre sannsynlig å bli skadet. Derfor, i masseproduksjon av mellomstore og små støpegods av ikke-jernholdige metaller, så lenge smeltepunktet til støpematerialet ikke er for høyt, er metallstøping generelt foretrukket. Imidlertid har metallstøping også noen mangler: fordi det varmebestandige legeringsstålet og behandlingen av hule hulrom på det er relativt dyrt, er formkostnaden for metallformen høy, men den totale kostnaden for formstøpeformen er høy. relativt billig. for mye. For små batchproduksjoner er formkostnadene som er allokert til hvert produkt åpenbart for høye, noe som generelt ikke er akseptabelt. Og fordi formen til metallformen er begrenset av størrelsen på formmaterialet og kapasiteten til hulromsbehandlingsutstyret og støpeutstyret, er den også kraftløs for spesielt store støpegods. Derfor, i produksjon av små partier og store stykker, brukes metallstøping sjelden. I tillegg, selv om metallformen bruker varmebestandig legert stål, er varmebestandigheten fortsatt begrenset. Vanligvis brukes det mest i støping av aluminiumslegeringer, sinklegeringer og magnesiumlegeringer. enda mindre.
formstøping
Pressestøping er trykket fra metallformer på en støpemaskin og er den mest produktive støpeprosessen. Støpemaskiner er delt inn i to kategorier: støpemaskiner med varmt kammer og støpemaskiner med kaldt kammer. Den varme kammer støpemaskinen har en høy grad av automatisering, mindre materialtap og høyere produksjonseffektivitet enn kaldkammer støpemaskinen. Aluminiumslegeringsstøpegodsene som er mye brukt i dag, kan kun produseres på kaldkammerpressestøpemaskiner på grunn av deres høye smeltepunkt. Hovedtrekket ved støping er at det smeltede metallet fyller hulrommet under høyt trykk og høy hastighet, og dannes og størkner under høyt trykk. Luften i hulrommet er pakket inne i støpegodset for å danne subkutane porer, så aluminiumslegeringsstøpingen bør ikke varmebehandles, og sinklegeringsstøpingen skal ikke sprayes på overflaten (men den kan males). Ellers vil de indre porene i støpegodset ekspandere på grunn av termisk ekspansjon og føre til at støpegodset deformeres eller bobler når den ovennevnte behandlingen utføres. I tillegg bør den mekaniske kuttegodtgjørelsen for støpegods også være mindre, vanligvis rundt 0,5 mm, noe som ikke bare kan redusere vekten av støpegods, redusere skjæremengden for å redusere kostnadene, men også unngå å trenge inn i det tette overflatelaget og eksponere subkutan porer, forårsaker Arbeidsstykket skrapes.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept